Facebook s-a tâmpit

Sursă foto: pexels


Mă tot întreabă oamenii ce se întâmplă cu blogul, iar tot ce pot face este să ridic din umeri, amintindu-mi ziua în care a început totul și neînțelegând nici până în prezent ce naiba se întâmplă.

Pe scurt, acum câteva săptămâni, am accesat pagina de Facebook a blogului și am descoperit cu stupoare că mi-au dispărut TOATE articolele. Atenție, DOAR ARTICOLELE. Orice altă postare stătea la locul ei, neatinsă. La o analiză mai atentă a paginii, a profilului personal și a grupurilor în care obișnuiam să postez, am descoperit faptul că adresa ganduriopinii.com dispăruse de peste tot, de parcă nici nu ar fi existat vreodată.

Mi-am zis că poate este doar o eroare, că n-are cum să fie adevărat, că o să se rezolve. Apoi mi-am dat două palme și m-am trezit la realitate, dându-mi seama că totul este real și că blogul meu a fost restricționat pentru „încălcarea standardelor comunității”. Care standarde? Dracu știe... Ideea e că nu mai pot sub nicio formă să distribui link-uri pe FB sau Instagram.

Iar acum este rândul meu să mă enervez și să mă întreb: Cine naiba sunt incompetenții care se ocupă cu scrierea algoritmilor Facebook? Platforma asta este plină de postări ce instigă la ură, violență, abuz, fake news și câte și mai câte. Însă sunt restricționate bloguri inocente, precum Gânduri și Opinii... Unde este logica aici?!

După trei ani de muncă continuă, această întâmplare m-a făcut să-mi fie scârbă până peste cap de tot ce înseamnă online pentru o bună perioadă de timp. Încerc să-mi revin, însă nu va fi ușor. Nu după o astfel de lovitură nemeritată.

În cazul în care sunteți cititori fideli ai blogului și vreți să rămâneți la curent cu ce se mai întâmplă pe Gânduri și Opinii, aș fi recunoscător dacă v-ați abona direct pe site. Voi mai posta și aici, însă activitatea va râmâne, în cea mai mare parte, acolo.

Toate cele bune!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blog nou?